Пълнена кокошка за Антоновден
Необходими продукти
  • • 1 бр. кокошка
  • • 1 ч.ч. булгур
  • • 1/3 ч.ч. олио
  • • 1 бр. кисела зелка
  • • 2 с.л. червен пипер
  • • сол
  • • черен пипер
Начин на приготвяне
Изчистената и измита кокошка се посолява, натрива се с червен пипер и се оставя. В това време се приготвя плънката. Измива се булгурът и се сварява за около 15 минути След това се изцежда от водата. В тиган се слага зелето нарязано, налива се олиото, прибавя се булгурът, налива се 1/2 ч.ч. вода и се задушава 30 минути под капак. Кокошката се пълни и зашива. Останалата плънка се слага в глинен гювеч, върху нея кокошката, налива се 1/3 ч.ч. вода и 1/3 ч.ч. зелев сок, захлупва ссе с капак и се пече около час и половина при температура 200 С.
Рецептата е добавена от korneliq на 17 Януари 2009 г.
Източник: Мария Проданова, авторка на книгата Български празници и традиции
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от Black_Beretот Black_Beretот Lirinkaот ma_rri_naот ma_rri_naот ma_rri_naот lu4aот lu4aот lu4aот Lirinkaот Voracот krasikn10от Lirinkaот Doroteyaот Doroteyaот alaninот k.mimi66от k.mimi66от k.mimi66от k.mimi66
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.